Hier kunt de lijst van monumentale bomen in Zutphen vinden met gedetailleerde informatie, zoals deze wordt bijgehouden door Monumental Trees: een internationale webpagina over monumentale bomen.

De gemeente Zutphen heeft vorig jaar september het Bomenbeleidsplan aangenomen, waarin onder andere over de bescherming van (oude) bomen gesproken wordt.
Zie ook berichten

Het gaat niet goed met de oudste en dikste eik van Nederland in Verwolde.

De dikste en één van de oudste eiken van Nederland staat op landgoed Verwolde in het Gelderse Laren. De 550-jarige reusachtige eikenboom is al een eeuw lang een bezienswaardigheid. Door het overmatig gebruik van bemesting op een aangrenzend akkerland legt de eik langzamerhand het loodje. Wim Eikelboom heeft een podcast gemaakt over deze dikke eik: We zijn er niet zuinig genoeg op”. Ons bestuurslid Jeroen Phillippona werkte mee aan de podcast.

De podcast is onderdeel van podcast Eik & Ik. De eik wordt de koning van het woud genoemd. Het is een boom die tot de verbeelding spreekt. Daarom verzamelt Wim Eikelboom bijzondere verhalen over de boom waaraan hij zijn naam heeft te danken.