Ruim 30 belangstellenden kwamen op 24 oktober naar Rhederoord, het prachtige en zeer boomrijke park nabij Rheden.

Op deze zonnige en daardoor fraaie zondag liet bestuurslid Jeroen Philippona hen kennismaken met vooral de bomen rondom het huidige hotel, zoals de twee groepen mammoetbomen (één van 4 en één van 6 exemplaren), zomereiken, beuken, tamme kastanjes en een opvallende Amerikaanse tulpenboom, allemaal geplant tussen 1860 en 1870.

De weides aan de zuidkant van het kasteelpark worden sinds kort deels beheerd door Natuurmonumenten. Het grootste deel van de excursie liep door dit gebied (zie foto van één van de zomereiken).

Na een wat uitgelopen eerste deel én koffie met een stuk appeltaart bleef een select groepje over dat ook nog graag een bezoek wilde brengen aan een eveneens boomrijk deel van Ellecom. In het centrum van dit dorp staan op korte afstand van elkaar een imposante mammoetboom, een tulpenboom, een Hollandse linde, een bruine beuk, een Amerikaanse eik en een zilveresdoorn. Ze staan allemaal in het landelijk register van monumentale bomen.

Toen de zon zo langzamerhand achter de huizen verdween, was Jeroen nog lang niet uitgepraat, maar was de bewondering van de deelnemers voor deze plekken dichtbij Zutphen weer wat vergroot.