Ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum organiseert IVN Zutphen een fotowedstrijd waarin de ‘Natuur in en om Zutphen nu’ centraal staat. De wedstrijd staat open voor jong en oud en loopt van 16 september t/m 29 oktober.

Als je er oog voor hebt is er veel natuur in onze mooie stad en in de omgeving van Zutphen te ontdekken. Het kan gaan om een mooi klein stoepplantje op de Houtmarkt, die fuut die je in de Berkel ziet zwemmen of misschien die haas die wegspringt als je langs de IJssel wandelt.

Iedereen mag meedoen; IVN-lid of niet. Zo ontstaat een eerlijk speelveld creëren voor alle deelnemers. Er worden prijzen en (zo nodig) eervolle vermeldingen toegekend in onderstaande categorieën:

  •    Foto’s gemaakt met een smartphone door een deelnemer tot 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een camera door een deelnemer tot 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een smartphone door een deelnemer vanaf 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een camera door een deelnemer vanaf 16 jaar.

Iedere deelnemer krijgt zijn/haar ingestuurde foto afgedrukt!

Per categorie is er een eerste en een tweede prijs beschikbaar. De eerste prijs bestaat uit een ingelijste A4-vergroting en een waardebon van € 30. De ingelijste vergroting kan natuurlijk van de winnende foto zijn, maar kan ook een mooie natuurfoto zijn die je uitzoekt bij de lokale natuurfotograaf Erwin Jansen (die ook het mooie ijsvogeltje hierboven fotografeerde). De tweede prijs bestaat uit een set van 15 ansichtkaarten van de winnende foto. Per categorie kan ook een eervolle vermelding toegekend worden. Deze fotograaf ontvangt een A4-afdruk van de betreffende foto.

Hoe doe je mee?

  • Maak tijdens de wedstrijdperiode (16 september t/m 29 oktober) een foto van ‘de natuur in Zutphen en omstreken nu’. De jury is benieuwd of je ‘oog voor de natuur’ iets origineels en moois weet waar te nemen en vast te leggen.
  • Stuur de (digitale) foto per mail naar ivn2023foto@gmail.com en vermeld naam, leeftijd, datum en locatie van de opname en of je gebruik maakte van een fotocamera of een smartphone.
  • Je ontvangt als ontvangstbevestiging een mail waarin je wedstrijdnummer is vermeld.
  • Ga met (een afdruk van) je mail waarop je wedstrijdnummer staat naar Foto Pieter Keuzekamp (Korte Beukerstraat 19, 7201 KP Zutphen) en haal je gratis afdruk op.

Begin november komt de jury bijeen en worden de winnende foto’s bepaald. De jury bestaat uit een professionele fotograaf, een hele goede natuurfotograaf en een vertegenwoordiger van IVN.

Winnaars worden persoonlijk geïnformeerd. De winnende foto’s (met deelnemer en fotolocatie) komen op de website en de facebookpagina van IVN-Zutphen te staan. De uitslag verschijnt zo mogelijk in de lokale krant.

Kijk hier voor de spelregels van de fotowedstrijd: Wedstrijdreglement IVN Fotowedstrijd

Voor meer informatie is er een IVN-stand op de Honingmarkt op 16 september. Of stel je vraag per mail aan ivn2023foto@gmail.com.