Ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum verzorgde IVN Zutphen een fotowedstrijd waarin de ‘Natuur in en om Zutphen nu’ centraal staat. De wedstrijd stond open voor jong en oud en liep tot en met 29 oktober.

Iedereen mocht meedoen; IVN-lid of niet. Zo ontstaat een eerlijk speelveld creëren voor alle deelnemers. Er worden prijzen en (zo nodig) eervolle vermeldingen toegekend in onderstaande categorieën:

  •    Foto’s gemaakt met een smartphone door een deelnemer tot 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een camera door een deelnemer tot 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een smartphone door een deelnemer vanaf 16 jaar,
  •    Foto’s gemaakt met een camera door een deelnemer vanaf 16 jaar.

Iedere deelnemer krijgt zijn/haar ingestuurde foto afgedrukt!

Per categorie is er een eerste en een tweede prijs beschikbaar. De eerste prijs bestaat uit een ingelijste A4-vergroting en een waardebon van € 30. De ingelijste vergroting kan natuurlijk van de winnende foto zijn, maar kan ook een mooie natuurfoto zijn die je uitzoekt bij de lokale natuurfotograaf Erwin Jansen (die ook het mooie ijsvogeltje hierboven fotografeerde). De tweede prijs bestaat uit een set van 15 ansichtkaarten van de winnende foto. Per categorie kan ook een eervolle vermelding toegekend worden. Deze fotograaf ontvangt een A4-afdruk van de betreffende foto.

Begin november komt de jury bijeen en worden de winnende foto’s bepaald. De jury bestaat uit een professionele fotograaf, een hele goede natuurfotograaf en een vertegenwoordiger van IVN.

Winnaars worden persoonlijk geïnformeerd. De winnende foto’s (met deelnemer en fotolocatie) komen op de website en de facebookpagina van IVN-Zutphen te staan. De uitslag verschijnt zo mogelijk in de lokale krant.

Voor meer informatie kunt u ook een bericht sturen naar ivn2023foto@gmail.com.